food 5681237 1280
Zašto mobilna aplikacija za naručivanje i dostavu hrane? 5

Koje su prednosti vlastite mobilne aplikacije u odnosu na grupne platforme za naručivanje i dostavu?

Dosta Vam je plaćanja velikih provizija vašeg teško zarađenog novca vanjskim platformama i aplikacijama za naručivanje i dostavu?

Mobilne aplikacije za naručivanje promijenile su igru dostave i preuzimanja, nabolje. Budući da sve više trgovaca i restorana prihvaćaju ovakve vrste aplikacija, potrošači sve manje i manje naručuju putem telefona i umjesto toga odlučuju se za upotrebu mobilne aplikacije. Zašto? Zato što mobilne aplikacije za naručivanje nude brojne prednosti koje se ne mogu usporediti s tradicionalnijim metodama naručivanja putem telefona ili čekanja u redu.

U Hrvatskoj postoji nekoliko platformi za naručivanje putem mobilne aplikacije odnosno mobilnog telefona. Prednost korištenja ovih zajedničkih platformi za naručivanje hrane (ili robe) je zapravo dostupnost vaše ponude velikom broju korisnika i prisutnost na spomenutim platformama ja preporuka. Dakako, najveća prednost je ujedno i najveća mana prisustva vašeg branda na zajedničkim aplikacijama za naručivanje. Iako ste vi veseli, spremate dobru hranu i imate fer cijene, postoje i drugi koji su još veseliji i spremaju dobru hranu po dobrim cijenama…

Vaša mobilna aplikacija znači:

 • Vaš brand – Vaša aplikacija
 • jednostavno i praktično “user friendly” korištenje aplikacije
 • naručivanje i plaćanje preko aplikacije
 • Kontrola i povijest narudžbi
 • neograničeno korištenje Push notifikacija
 • Preko 20 različitih funkcija u sklopu aplikacije
 • Integrirana kartica vjernosti i digitalni novčanik
 • Besplatna demo verzija vaše aplikacije
 • BRZA i profesionalna izrada
 • Uključena objava u Google play trgovini

Ipak, možda u jednom trenutku odlučite da ste spremni za novi nivo poslovanja i izradu vlastite mobilne aplikacije za naručivanje. Za Naravno, i dalje možete (čak je i poželjno) koristiti poznate aplikacije za naručivanje radi široke baze korisnika, Sada možete korisnicima uz naručenu hranu dodati informaciju da će cijena za njih biti uvijek 10% niža kad instaliraju Vašu mobilnu aplikaciju. Također mogu i skupljati bodove u kartici vjernosti integriranoj u vašoj aplikaciji.

Postoji i opravdan, barem do nedavno, strah poduzetnika da je izrada mobilne aplikacije preskupa i da se ne može povratiti ulaganje novca u izradu aplikacija. Centar aplikacija nudi izradu kvalitetnih mobilnih aplikacija po prihvatljivim i fer cijenama.

jumpstory download20201030 155944
Zašto mobilna aplikacija za naručivanje i dostavu hrane? 6

Prednosti za poduzetnike koji posluju putem mobilne aplikacije za naručivanje

Iako se ove aplikacije prvenstveno stvaraju za kupca, one imaju i niz benefita koji mogu uvelike pomoći i restoranu ili maloprodaji.

 • Mogu se nositi s više narudžbi jer nitko ne mora stati sa onime što radi da bi fizički preuzeo narudžbu kupca i čavrljao o vremenskoj prognozi.
 • Korisnici troše više putem aplikacije za naručivanje nego osobno jer imaju više vremena za donošenje odluke. Osim toga, imaju cijelu ponudu na dlanu i obično žele osvojiti više nagradnih bodova.
 • Poboljšava se točnost narudžbe. Lako je pogrešno razumjeti složenu narudžbu putem telefonskog razgovora, ali to se ne događa s narudžbom preko mobilne aplikacije jer se ispisuje upravo onako kako ju je kupac poslao.
 • Integrirani programi lojalnosti osiguravaju vjerne kupce.
 • Kompletan uvid u statistiku naručivanja koja vam pomaže i za planiranje buduće ponude.
pizza 4538925 1280
Zašto mobilna aplikacija za naručivanje i dostavu hrane? 7

Prednosti za korisnike mobilnih aplikacije za naručivanje

Potrošači mogu brzinom munje preuzeti aplikacije za naručivanje putem mobilnih uređaja, a popularne su iz nekoliko razloga:

 • Nema više stajanja u redu ili čekanja da netko odgovori na Vaš telefonski poziv.
 • Naručivanje unaprijed je korisno tijekom napornog dana i omogućuje preuzimanje narudžbe kada Vama najviše paše.
 • Cijela ponuda Vam je na dohvat ruke, uključujući proizvode ili posebne ponude za koje možda niste znali da postoje.
 • S lakoćom možete pratiti status nagradnih bodova za vjernost izravno putem aplikaciju. Bodovi Vam omogućuju veliku uštedu ako često naručujete.
mobilne-aplikacije.hr- app za restoran
Zašto mobilna aplikacija za naručivanje i dostavu hrane? 8

Digitalni marketing nasuprot tradicionalnom marketingu

Mobilna aplikacija za naručivanje će vam pomoći uštedjeti novac i trud u drugim vrstama promotivnih tehnika, kao što su oglasi u novinama ili reklame na radiju i plakatima.

Uostalom, zašto biste trošili novac i dragocjene prirodne resurse (papir) na tiskanje letaka sa Vašom ponudom kada ju možete predstaviti svojim kupcima putem medija kojeg najviše koriste – svog mobilnog telefona. Naime, tijekom samo prve polovice 2020. godine, korištenje mobilnih aplikacije povećalo se za 25% u odnosu na prošlu godinu.

Bez obzira jeste li restoran, market, fast-food, ili trgovina mješovite robe, mobilna poslovna aplikacija je marketinški alat koji će Vam se višestruko isplatiti. Iako mnogi vlasnici tvrtki mogu smatrati da je razvoj i posjedovanje aplikacije preskupo ili nepotrebno ulaganje, mobilna aplikacija zapravo može pomoći malom poduzetniku da se poveže i izgradi bazu svojih kupaca, potakne prodaju i poboljša reputaciju na tržištu.

Ukoliko su ove informacije pobudile Vas interes, te mislite kako bi vlastita mobilna aplikacija za naručivanje mogla biti presudni korak ka uspješnijem poslovanju, pošaljite nam neobavezan upit još danas!

Tim Centra Aplikacija će Vam sa zadovoljstvom izraditi besplatnu demo aplikaciju koju možete instalirati na svoj telefon i isprobati sve njene funkcije prije gradnje same aplikacije.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više saznajte na linkovima Politika privatnosti i Uvjeti korištenja.